انواع کشمش

کشمش‌ انگور خشک شده‌‌ای بوده که نه تنها به خاطر شیرینی دلچسب، بلکه به دلیل فواید تغذیه ای آن، قرن ها مورد استفاده مردم قرار است. این میوه‌ خشک‌شده شامل انواع مختلفی می‌شود که هر کدام طعم، رنگ و بافت خاص خود را دارد. انواع مختلف کشمش تحت تاثیر نوع انگور و فرآیند خشک‌کردن آن تهیه می‌شوند. در ادامه به بررسی انواع کشمش، ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها پرداخته‌ایم.

کشمش طلایی

یکی از انواع کشمش، نوع طلایی است که از انگورهای سبز تهیه می‌شود. این کشمش‌ها طی یک فرآیند خشک‌ کردن با استفاده از دی‌اکسید گوگرد، رنگ روشن و طلایی خود را حفظ می‌کنند. این روش خشک کردن، شیرینی آن‌ها را حفظ کرده و طعمی ملایم و غیرکاراملیزه نسبت به کشمش‌های تیره‌تر به آن‌ها می‌دهد. کشمش‌های طلایی معمولاً چاق و آبدار بوده و انتخاب مناسبی برای پخت‌وپز، سالادها و مخلوط‌های تنقلات به شمار می‌روند. رنگ طبیعی این کشمش‌ها جذابیت ظاهری به غذاها اضافه کرده و طعم آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

کشمش تیزابی یا سلطانی

کشمش‌ تیزابی، که به عنوان کشمش سلطانی نیز شناخته شده، از انگورهای سبز یا زرد بدون هسته تهیه می‌شود. این کشمش‌ها بزرگ‌تر و آبدارتر از دیگر انواع کشمش‌ها هستند و طعم شیرینی دارند که آن‌ها را برای پخت‌وپز ایده‌آل می‌کند. فرآیند خشک‌کردن کشمش‌های سلطانی معمولاً شامل استفاده از دی‌اکسید گوگرد است تا رنگ طلایی آن‌ها حفظ شود. این کشمش‌ها معمولاً در خوراکی‌های پخته‌شده مانند مافین و نان و همچنین در مخلوط‌های گرانولا به دلیل شیرینی دلپذیرشان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کشمش پلویی

کشمش‌های پلویی معمولاً از انواع خاصی از انگور تهیه شده که تحت شرایط کنترل‌شده در آفتاب خشک می‌شوند. نتیجه این فرایند تولید کشمشی است که طعم اصلی انگور را به میزان زیادی حفظ کرده و بافت چسبناک پیدا می‌کند. کشمش‌های پلویی می‌توانند در انواع خوراکی‌ها استفاده شده و شیرینی طبیعی را به سالادها، دسرها و غذاهای خوشمزه اضافه کنند.

کشمش آفتابی

کشمش‌ آفتابی با خشک‌کردن انگورها در نور مستقیم خورشید بدون هیچ فرایند شیمیایی تولید می‌شود. این روش سنتی امکان آن را فراهم می‌کند تا شکرهای طبیعی موجود در انگورها اندکی کاراملیزه شده و طعمی شیرین و ترش به خود بگیرند. کشمش‌های آفتابی به دلیل فرآیند خشک‌کردن در آفتاب، معمولا رنگ تیره‌تری دارند و در تهیه غذاها، تنقلات و دسرها استفاده می‌شوند.

کشمش سبز قلمی

کشمش‌های سبز قلمی از انگورهای سبز عسگری تهیه می‌شوند که با استفاده از روش سایه خشک تهیه شده تا رنگ روشن و طعم ترش خود را حفظ کنند. شیرینی این کشمش‌ها معمولاً اندکی کم‌تر از انواع طلایی است و افزودنی جالبی برای غذاهای شیرین و خوشمزه به شمار می‌روند. رنگ سبز متمایز آن‌ها می‌تواند سالادها یا غذاهای غلات را رنگین کند؛ همچنین ترکیب این کشمش با مغزهایی همانند پسته، بادام و گردو می تواند به عنوان یک میان‌وعده خوشمزه برای کودکان و بزرگسالان محسوب شود.

کشمش زرد قلمی

یکی دیگر از انواع کشمش، نوع زرد قلمی است از انگورهای زرد تولید می‌شود. این کشمش‌ها فرآیند خشک‌کردنی مشابه با انواع سبز قلمی را طی می‌کنند تا باعث شده رنگ و شیرینی طبیعی آن‌ها حفظ شود. کشمش‌های زرد قلمی نیز همانند کشمش سبز به عنوان آجیل و تنقلات مصرف می‌شود. کشمش‌های زرد و سبز ممکن است طعم متفاوتی را به دلیل نوع انگور مورد استفاده داشته باشند. همچنین کشمش‌های زرد قلمی معمولا در خوراکی‌هایی همانند کیک‌ها و سالادها نیز مصرف می‌شوند.

مویز

مویز میوه‌ کوچک خشکی است که از انگور شاهانی تهیه می شود. این کشمش‌ها بسیار کوچکتر از کشمش‌های استاندارد هستند و رنگ سیاه تیره با طعمی ترش دارند. مویزها اغلب با کشمش‌های سیاه اشتباه گرفته می‌شوند؛ اما به دلیل اندازه و روش خشک‌کردن متفاوت‌شان طعمی متمایز دارند. این کشمش ها معمولاً در پخت‌وپز خوراکی‌ها به ویژه در اسکون‌ها و کیک‌های میوه‌ای و همچنین در غذاهای خوشمزه مانند دسرها یا سالادها استفاده می‌شوند.

کلام آخر

کشمش‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام طعم‌ها و مصارف متفاوتی دارند. دانستن انواع کشمش‌ها می‌تواند در انتخاب هر کدام از آن‌ها برای مصرف به عنوان میان‌وعده یا برای تهیه شیرینی ها و خوراکی‌های مختلف کمک کند. گنجاندن این میوه‌های خشک و کوچک در رژیم غذایی علاوه بر طعم شیرین و دلپذیرشان، برای سلامتی افراد نیز فواید متعددی به دنبال دارد.

gmail (2)
whatsapp (1)
telephone
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *